CARTELL FINAL IMPRESSIO

Fem excursions, visitem les masies dels nostres proveïdors, aprenem sobre com s’elabora el vi, o com viuen els animals que consumim.

Una vegada a l’any, organitzem la Fira Agrícola de Collserola, ubicada a Vallvidrera, per tal de donar a conèixer els productes locals dels proveïdors que ens oferten, cada temporada, el millor.

Captura de pantalla 2014-09-03 a la(s) 11.43.56

I, al setembre, coincidint amb la Festa Major de Vallvidrera, el Mercat Ecològic d’Estiu, amb paradistes que porten productes frescos de proximitat.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona estem recuperant l’hort de l‘antiga masia Can Pujades, al costat del Pantà de Vallvidrera.

antigua masia Can Pujades

Estem convertint l’espai en un hort comunitari on els cooperativistes i veïns treballarem junts per conrear verdures i fruïtes ecològiques.

Per més informació sobre el hort, feu clic aquí

Si t’interessa participar-hi, vine a parlar amb nosaltres. (Les fotografies de la capçalera d’aquesta web són de Can Pujades, els seus terrenys i del pantà de Vallvidrera).

++++++++++

Un dia històric

inauguracion huerto Can PujadesEl dissabte 8 de febrer de 2014 va ser un dia històric i màgic.

Les dues noies més joves i guapes de la Cooperativa van inaugurar l’hort comunitari de Can Pujades plantant cebes de Figueres!

Clar que abans va haver molt de treball: anar a buscar fems, crear bancals i moltes persones participant.

Aquest és un bon moment per agrair a tot@s les negociacions amb l’Ajuntament durant anys i que, finalment, ens han portat fins aquí.

Comença l’aventura! 

IMG-20140208-WA0007IMG-20140208-WA0004

 

 

 

 

 

 

 

Llegir aquí el número de la Vall de Vidra amb l’hort de Can Pujades a portada

++++++++++

calçotada1Primer aniversari de la cooperativa:

Calçotada ecologica en Vila Maria!

7 gener 2012

 

 

++++++++++

Visita i cata a Can Mayol Loxarel (2012)

Tour-Vinos-LoxarelEl 28 de gener hem participat en una cata de vins de la ma de Rocío de Can Calopa. Hem probat 3 vins i hem après les varietats del raïm per el·laborar els vins: macabeu, parellada, chardonnay. Rocío també explicaba una mica la història de l’ obra social de la Cooperativa L’Olivera i les dues marcas de vins produïts aquí en el Parc de Collserola, que actualment es fa exclusivament per a consumir en els Actes Oficials de l’Ajuntament. Esperem tenir l’oportunitat de probar aquests vins de Can Calopa en una altra cata.

++++++++++

Visita a Can Perol (3 d’octubre 2012)

A l'hort amb Joan RaventósVan començar fa quatre anys amb un projecte de cistella ecològica per portar productes frescos de proximitat a consumidors finals. Avui, Can Perol ja es proveeix dels horts de sis famílies de pagesos de la zona del Baix Llobregat i serveix una mitjana de 350 cistelles de productes locals a la setmana

Els membres de la Cooperativa Vallvidrera van visitar les instal·lacions de Can Perol a Sant Vicenç dels Horts, per conèixer de primera mà com és el procés d’emmagatzematge, producció i distribució dels productes de la cistella ecològica que ofereixen. La Laia Mateu, una de les sòcies més joves de Can Perol, va començar per mostrar el magatzem on s’acumulen les fruites i verdures. «El més complicat és la logística, podem rebre unes 350 comandes de cistelles a la setmana.» Per portar aquesta organització treballen deu persones. «No sempre demanen la mateixa quantitat de cistelles, depèn molt de l’època de l’any. Per exemple, al Nadal ja sabem que es vol menys fruita que a l’estiu però pugen les comandes dels dolços», va afegir.

Sense moure’ns de Sant Vicenç dels Horts, la Laia va ensenyar l’obrador i la pastisseria Vila, on s’hi produeixen pans i pastissos a la manera tradicional de fa 50 anys. L’associació agroecològica no només proveeix de productes del camp, sinó que també serveix un ampli assortit de galetes, magdalenes i pans artesans.

Més de dos-cents anys a l’hort

Seguint el recorregut, els membres de la Cooperativa Vallvidrera vam visitar l’hort d’en Joan Raventós i la Montserrat Gascon a Hostalets de Pierola. Ells segueixen la tradició familiar des de fa més de 200 anys i continuen treballant la terra dels seus avis. «Ens dediquem sobretot als arbres fruiters: presseguers, cirerers, figueres i albercoquers. Però també tenim ametllers i oliveres, amb les quals fem oli premsat extra verge», va explicar en Joan.

Durant gairebé una hora va donar consells per posar trampes i acabar amb les larves de mosques a les oliveres. Va explicar que els porcs senglars s’han convertit en una plaga per als pagesos i que estudien la manera d’evitar que es reprodueixin tant. «L’any passat se’n van caçar 130, però no n’hi va haver prou perquè la fertilitat augmenta molt».

Els visitants van provar les gustoses figues de les varietats coll de dama i napolitana directament agafades de les figueres, i van escoltar el truc que té en Joan perquè els arbres suportin les altes temperatures d’aquesta tardor tan estranya. «Alguns pagesos de tota la vida passen el tractor i tenen el camp impecable, però en treure la fullaraca del peu dels arbres eliminen també una capa que els protegeix de la sequera.»

Segons en Joan Raventós, el camp és una lluita constant. «Sempre has d’estar pensant com evitar que es faci malbé. Si no són les mosques, són els senglars, o una pedregada, etc.» Actualment, són tres treballant un total de deu hectàrees de terreny.

D’aquesta visita dels socis de la Cooperativa Vallvidrera, s’augmentarà la quantitat de productes demanats a Can Perol a l’engròs (com ara mel, tomàquet sencer o sofregit, sucs, olives, etc.) que fins ara se solicitavem únicament per cistella.